Vad innebär sponsring?

Att bli sponsrad är ett ganska brett begrepp som kan innebära mängder av saker. Dessútom beror det helt och hållet på vad man ansöker om sponsring för, där avtalet som tecknas i princip kan innehålla vad som helst. 

När ett företag som till exempel buyersclub sponsrar dig och det event som du ska anordna, den välgörenhet som du instiftar eller den firma som du planerar att starta kommer ett avtal att upprättas som stipulerar vad du har för skyldighet gentemot det företag som går in och sponsrar. Låter det fortfarande lite knepigt? Vi går igenom de mer populära formerna av sponsring nedan. 

Sponsring för gratis marknadsföring

En av de vanligaste formerna av sponsring är när företag betalar ut en peng för att deras logga eller namn sedan ska kunna synas på det event, tidning eller hemsida som du startar. Säg att du till exempel ska anordna en inomhusgala och behöver sponsorer för att detta ska kunna inträffa. Då kan företag gå in och sponsra eventet i utbyte mot att reklam om deras företag syns på till exempel inbjudningarna, i bakgrunden på scenen eller som dekaler. 

Reklam på din hemsida

Om du behöver sponsorer för din hemsida, kan företag sponsra och få reklam direkt i din webbshop eller företagshemsida. 

Sponsring är som du hör väldigt brett och innefattar så mycket olika moment. Men för dig som har ett mindre företag eller som planerar event är sponsorer oftast ett måste för allting som behövs ska kunna anordnas och köpas in. Så planerar du ett event, hör av dig till företag i området och se vad de kan bidra med.