Gothia Cup

Gothia Cup är världens största och mest internationella ungdomsturnering i fotboll. Varje år deltar runt 1 600 lag från 80 nationer. Gothia Cup har spelats varje år sedan 1975 och 2014 firar turneringen 40 år. Till Gothia Cup är alla klubblag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos sitt lands FIFA-anslutna fotbollsförbund. Xabi Alonso (Spanien), Adebayor (Togo), Andrea Pirlo (Italien), Ze Roberto (Brasilien) och José Montiel (Paraguay) har samtliga gemensamt att de vunnit Gothia Cup samt att de deltog i VM 2006. Genom åren har närmare 1 miljon spelare deltagit i turneringen. Gothia Cup är en mötesplats för hela världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet med kärleken till fotbollen som gemensam nämnare.

Gröna Lund

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland.

Göteborg Horse Show

Göteborg Horse Show är en årligt återkommande internationell hästtävling som hålls i Scandinavium i Göteborg i Sverige på våren. Tävlingarna hålls sedan 1977.

Göteborg Music Festival är en av Nordens största evenemang för blåsorkestrar. Festivalen arrangeras vecka 26 varje år i Göteborg och årligen deltar ett 40-tal blåsorkestrar.

GöteborgsVarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av Friidrottens Hus.

Results 1 - 26 of 26