Museum

ABBA the Museum är ett museum över musikgruppen Abba och är huvudattraktionen i Swedish Music Hall of Fame på Djurgården i Stockholm. Museet öppnade den 7 maj 2013.

Jamtli, länsmuseet i Östersund, har utnämnts till Årets museum 2013. Museet belönas för sin ständiga förnyelse och har genom nyskapande metoder blivit en motor för regionen och en inspirationskälla för museerna i stort.

År 1731 bildades Svenska Ostindiska Companiet (SOIC), ett av Sveriges mest framgångsrika varumärken någonsin. Företaget bedrev handel med Kina fram till år 1813. Sammanlagt genomförde handelskompaniet 132 expeditioner med 37 skepp. 1993 grundades SOIC på nytt. För att återuppliva, förvalta, bruka och vidareutveckla svensk skeppsbyggnadskonst och sjömanskap. Kunskaper som annars riskeras att gå förlorade. Men framför allt för att låta skeppet göra expeditioner till fjärran länder och vara en relationsskapande dörröppnare för svenskt näringsliv och svensk kultur i världen.

 Mitt i centrala Göteborg, granne med Svenska Mässan och Liseberg, ligger Nordens största Science Center. På Universeum bjuds besökarna på unika upplevelser och aktiviteter i såväl utmanande experimentella utställningar som djur och natur. En vandring genom husets alla avdelningar är en promenad på mer än tre kilometer. Genom att involvera alla sinnen väcks besökarens nyfikenhet. Känn, se, hör och pröva! Ambitionen är att skapa sammanhang och visa hur människa, natur, samhälle, teknik och miljö hänger ihop.

 

Results 1 - 8 of 8