Idrottsförbund

Svenska Badmintonförbundet bildades 9 april 1936 och är sedan 1937 anslutet till det internationella förbundet Badminton World Federation (BWF), sedan 1942 till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) och sedan 1967 till europeiska förbundet Badminton Europe Confederation (BEC).

Korpen är ett riksförbund uppbyggt av hundratals lokala föreningar där all aktivitet sker.

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning.

Svensk Handboll - av sportsliga skäl

Handboll är Sveriges tredje populäraste lagidrott med en total intressemålgrupp på 1,8 miljoner människor (över 15 år).

Svenska Skidskytteförbundet (SSSF) har genom sitt medlemskap i Riksidrottsförbundet det ideella uppdraget att verka för och utveckla skidskyttesporten. Elitsatsningen har dessutom stöd från Sveriges Olympiska Kommitte.

Skolidrottsföreningen (skol-IF) är barn och ungdomars egen förening. Här idrottar de på sina egna villkor i anslutning till skoldagen.

Sveriges Akademiska Idrottsförbund är till för dig som studerar på högskola, universitet eller folkhögskola och gillar idrott. Vi har en bred verksamhet inom olika områden, och finns som resurs för såväl våra medlemsföreningar som för enskilda studentidrottare.

Paralympics är handikappidrottens motsvarighet till de Olympiska spelen och hålls i anslutning till dessa.

Results 1 - 41 of 41