Evenemang

Gothia Cup

Gothia Cup är världens största och mest internationella ungdomsturnering i fotboll. Varje år deltar runt 1 600 lag från 80 nationer. Gothia Cup har spelats varje år sedan 1975 och 2014 firar turneringen 40 år. Till Gothia Cup är alla klubblag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos sitt lands FIFA-anslutna fotbollsförbund. Xabi Alonso (Spanien), Adebayor (Togo), Andrea Pirlo (Italien), Ze Roberto (Brasilien) och José Montiel (Paraguay) har samtliga gemensamt att de vunnit Gothia Cup samt att de deltog i VM 2006. Genom åren har närmare 1 miljon spelare deltagit i turneringen. Gothia Cup är en mötesplats för hela världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet med kärleken till fotbollen som gemensam nämnare.

Göteborg Horse Show

Göteborg Horse Show är en årligt återkommande internationell hästtävling som hålls i Scandinavium i Göteborg i Sverige på våren. Tävlingarna hålls sedan 1977.

Stafesten

Bellmanstafetten är Sveriges största stafettlöpning med nära 2000 5-mannalag som springer 5x5 km. Det finns tre olika klasser och bland lagen finner man företag, idrottsklubbar, kompisgäng, familjer m.m. Bellmanstafetten avgörs mitt i Nationalstadsparken vilket ställer särskilda krav på arrangören som valt en ekologisk ansats.

10Mila är en av orienteringssportens budkavleklassiker.

25manna är en av världens största stafetter, där världens bästa orienteringsklubb ska koras.

En internationell fotbollscup/fotbollsturnering i Västerås

Asics Stockholm Marathon är föregångstävlingen inom svensk löpning. Loppet startade redan 1979 och tillhör nu världens största och mest uppskattade maratonlopp. Arrangemanget direktsänds i TV4 och lockar ut omkring 100 000 på gatorna varje år.

Breeders’ Crown är ett internationellt travkoncept som kom till Sverige 1991. Förebilden är hämtad från USA.

Elitloppet är ett av världens mest renommerade travlopp som avgörs den sista söndagen i maj på Solvalla. 16 av världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i två försök och en final, båda över sprinterdistansen 1609 meter.

Damtennisturnering som ingår i WTA-touren - världens största professionella tour inom damidrotten.

GöteborgsVarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av Friidrottens Hus.

I över 40 år har Stockholm Open varit ett årligt återkommande evenemang för alla tennisintresserade.

Världens största seglingsserie för damer med final i Lysekil.

Malmö Games är en friidrottstävling i internationell världsklass med Malmö Allmänna Idrottsförening (MAI) och den nybildade stiftelsen Malmö Athletic International som arrangörer.

Nordea Masters är en del av European Tour och en tävling som lockar närmare hundratusen besökare. Av tourens ca 50 tävlingar är Nordea Masters en av de publikmässigt största.

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsturnerning för ungdomar och en av Sveriges största årligen återkommande evenemang.

Ramboll Stockholm Halvmarathon är höstens största halvmara i Sverige och samlar numera över 12 000 deltagare. Loppet har sitt tävlingscentrum i Kungsträdgården och i samband med arrangemanget arrangeras där Stockholm Halvmarathon Expo och det bjuds på underhållning från scenen. Banan är flack, har mycket vattenkontakt och löparna passerar bl.a. Stadshuset, Operan, Rosenbad, Riksdagen och Slottet. I takt med att loppet vuxit har publikintresset ökat och på sikt ska det bli höstens svar på vårens Stockholm Marathon i termer av folkfest.

Branschexklusiva partnerskap på SkiStars alpina skiddestinationer.

Stockholm Mini Marathon (Minimaran) är barnens egen löparfest som avgörs dagen efter Stockholm Marathon. Loppet är öppet för alla barn och ungdomar 5-17 år gamla och 2009 deltog hela 7 400 personer. Starten sker på Östermalms IP och målgången på anrika Stockholms Stadion. Distanserna varierar med åldern men alla är självklart vinnare och får fina medaljer och presenter från våra partners.

Sveriges största idrottstävling för kvinnor sedan 1984.

Tjur Ruset är årets tuffaste terränglopp. Här sätts din styrka och uthållighet på prov. Distansen är c:a 10 km. Banan går upp och ned för bergsknallar, genom vattendrag och sankmarker, över stock och sten. Loppets popularitet har ökat rejält de senaste åren och 2009 var hela 4500 löpare anmälda. Tjur Ruset går i mitten av oktober och det är garanterat ingen som kommer torrskodd och pigg till mållinjen.

TOUGH VIKING är nordens största och brutalaste Obstacle Race och består av hårda, blöta och utmanande kilometrar fyllda med massor av brutalt stora hinder designade av specialister inom Kustjägarkompaniet. Hindren är konstruerade för att ge deltagarna maximal utmaning och utgörs av bland annat eld, is, el, taggtråd, lera, vass, armgång och amerikanska fotbollslag.

Vasaloppet är det äldsta, det längsta och det största långloppet i världen.

Vätternrundan är ett ca 300 kilometer långt cykellopp för motionärer som äger rum helgen före midsommar varje år. Loppet börjar och slutar i Motala och går medurs runt sjön Vättern.

Åhus Beachhandboll festival är Europas största Beachhandbollsfestival som lockar drygt 1 000 lag samt över 50 000 deltagare och besökare.

Tävlingen Årets Kock startades 1983 av de svenska mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och med stöd av Tore Wretman.

"Ranked as one of the toughest endurance races in the world"
CNN.com - December 2012

Results 1 - 66 of 66