Festival

A Non Smoking Generation

A Non Smoking Generation jobbar för att barn och ungdomar själva ska välja att aldrig börja använda tobak. Arbetet sker genom opinion och prevention. Direkt och indirekt.

Brandspot

Brandspot is a strategic consultancy bureau within sponsoring and event based marketing communication. The business established in 2007 by Jan Torstenson and Pierre Tinnerholm and today carries six specialists in two offices, one in Stockholm and one in Gothenburg.

Gothia Cup

Gothia Cup är världens största och mest internationella ungdomsturnering i fotboll. Varje år deltar runt 1 600 lag från 80 nationer. Gothia Cup har spelats varje år sedan 1975 och 2014 firar turneringen 40 år. Till Gothia Cup är alla klubblag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos sitt lands FIFA-anslutna fotbollsförbund. Xabi Alonso (Spanien), Adebayor (Togo), Andrea Pirlo (Italien), Ze Roberto (Brasilien) och José Montiel (Paraguay) har samtliga gemensamt att de vunnit Gothia Cup samt att de deltog i VM 2006. Genom åren har närmare 1 miljon spelare deltagit i turneringen. Gothia Cup är en mötesplats för hela världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet med kärleken till fotbollen som gemensam nämnare.

Gröna Lund

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland.

Göteborg Horse Show

Göteborg Horse Show är en årligt återkommande internationell hästtävling som hålls i Scandinavium i Göteborg i Sverige på våren. Tävlingarna hålls sedan 1977.

Håkanson United

Håkanson United är en sponsorbyrå men inte i dess traditionella betydelse. Vi exponerar inte människor för varumärken, vi låter människor möta och uppleva dem. Vi utgår ifrån övertygelsen att ett varumärke måste möta människor i ett gemensamt engagemang för att skapa en äkta relation. Vi vill tillföra något till det intresset, istället för att störa dem med reklam. Ett sådant möte mellan varumärke och människa kan ske i vilken mediekanal som helst och även i det som inte anses vara mediekanaler.

Vi hjälper våra kunder att utveckla sin sponsring till att bli spetsen på den totala marknadsföringen. Det gör vi genom att bl.a. skapa en sponsorstrategi länkad till varumärkesstrategin, genom att värdera och förändra rättighetsportföljen, samt genom att maximera värdet av sponsorrättigheterna med hjälp av starka medieneutrala idéer. Vi hjälper även de kunder som vill, att koppla rättigheterna till försäljning. Det här gör vi utifrån en marknadsledande erfarenhet av större sponsorsamarbeten, på såväl svensk som nordisk nivå, i kombination med en förståelse för stora företags behov.

Våra kunder/uppdrag - några exempel:
AstraZeneca
Coop
Fritidsresor
Intersport
Scandic Hotel
Spendrups
Vattenfall

Kontaktuppgifter:
Håkanson United AB
Norrlandsgatan 18, 4 tr
111 43 Stockholm
info@hakanson-united.se
+46 (0)8 679 7600

Håll Sverige Rent

Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar.

Infront Sweden

OM INFRONT
Infront och dess ägare har genuin bakgrund inom sport och media. Infront verkar för att bygga långsiktiga samarbetes- och affärsrelationer inom sport och underhållningsindustrin.

Moderbolaget, Infront Sport & Media AG, har huvudkontor i Schweiz, Zug. Vi är drygt 400 personer med representation i 10 länder. Vi verkar inom affärsområdena Klienter, Evenemang, TV-produktion, Försäljning av TV-rättigheter och Arenautveckling.

Nationellt
I Sverige samarbetar vi med en rad idrottsförbund och kulturinstitutioner däribland:

- Svenska Ishockeyförbundet (exklusivt)
- Svenska Friidrottsförbundet (representant)

- Nationalmuseum (exklusivt)
- Cullbergbaletten (exklusivt)
- Riksteatern (representant)

Internationellt
Internationellt tillhör följande våra större uppdrag:

- IHHF - Internationella Ishockeyförbundet
- FIS - Internationella Skidförbundet
- Internationella Curlingförbundet
- Superbike
- BWM Team SBK
- FIFA - Internationella Fotbollsförbundet (Medierättigheter)

KONTAKT
Infront Sweden
Jan Dahlberg
Mail: jan.dahlberg@infrontsports.com

Wennergren Center, 12tr
Sveavägen 166
113 46 STOCKHOLM

Tel: 08-722 32 00

Kolmården

Kolmården Djurpark är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer.

Kultur och Näringsliv

Kultur och Näringsliv är en organisation för samarbeten mellan näringslivet och kulturen. Ett kulturellt samarbete ska vara gynnsamt för båda parter och bidra till ett välmående, nyskapande och uthålligt samhälle. Vår roll är att vara den självklara länken mellan dessa båda världar och inspirera parterna att utvecklas tillsammans. Detta gör vi genom att:

  • Skapa mötesplatser och driva nätverk
  • Sprida goda exempel, erfarenheter och fakta
  • Driva opinionsbildning och delta i debatter
  • Erbjuda strategisk och praktisk rådgivning

Kultur och Näringsliv är en förening som grundades 1988 inom Svenska Industriförbundet. Våra medlemmar utgör ett unikt nätverk. De representerar såväl stora multinationella företag som småföretag, nationella och lokala kulturorganisationer samt akademi, offentliga och idéburna organisationer. Medlemmarna finns över hela landet och är jämnt fördelade mellan företag och kulturverksamheter. Det ger oss en stark förankring i det svenska närings- och kulturlivet.

Kultur och Näringsliv är en organisation med stor internationell närvaro. Vi har systerorganisationer över hela världen och ingår i det Europeiska nätverket CEREC (European Committee for Business, Arts and Culture), som initierades av EU 1991.

Vår verksamhet finansieras genom medlemsavgifter, egenintäkter, bidrag från privata företag och organisationer, samt olika projekt- och verksamhetsstöd.

Kultur och Näringsliv har kontor i Stockholm och Göteborg.

Sponsum

Bakgrund
Det faktum att allt fler företag vill visa sitt sociala engagemang och ge något tillbaka till det samhälle man verkar i, skapar nya möjligheter för organisationer som historiskt inte aktivt sysslat med sponsring som t.ex. skolor, föreningar och ideella verksamheter. På Sponsum hjälper vi bland annat till att skapa förutsättningar för framgångsrika och hållbara samarbeten mellan säljare och köpare.

Om oss
Sponsum har stor erfarenhet av CSR (Corporate Social Repsponsibility) och vi vet att det är många bitar som ska falla på plats för att satsningar ska ge önskad effekt. Vår uppfattning är att potentialen vad gäller ekonomiska resurser, kompetens och engagemang som näringslivet vill och kan bidra med mycket sällan utnyttjas till sin fulla potential av rättighetshavare och förmånstagare.

Sponsum hjälper rättighetshavare att skapa förutsättningar för att finna och attrahera samarbetspartners som vill och kan ta ett socialt samhällsansvar.

Stafesten

Bellmanstafetten är Sveriges största stafettlöpning med nära 2000 5-mannalag som springer 5x5 km. Det finns tre olika klasser och bland lagen finner man företag, idrottsklubbar, kompisgäng, familjer m.m. Bellmanstafetten avgörs mitt i Nationalstadsparken vilket ställer särskilda krav på arrangören som valt en ekologisk ansats.

Swedish Arts & Business Awards

Swedish Arts and Business Awards är Sveriges främsta forum för nyskapande, kreativa och fruktbara samarbeten mellan kulturvärlden och näringslivet. Pristävlingen bidrar till att visa de goda exemplen de mest lönsamma och utvecklande samarbetsprojekten i Sverige under det senaste året. Syftet är att fler ska inspireras och upptäcka den dynamik som skapas när kulturens kreativitet möter näringslivets kraft.

Vi välkomnar alla företag och kulturorganisationer att delta i tävlingen och dela med sig av sina

Swedish Golf Tour är Sveriges professionella golftour för damer och herrar. Touren har funnits sedan 1984 och arrangeras av Svenska Golftourerna AB, som ägs av PGA Sweden och Svenska Golfförbundet.

100-wattaren är reklamtävlingen som belönar reklam som fungerar och har arrangerats sedan 1990.

10Mila är en av orienteringssportens budkavleklassiker.

25manna är en av världens största stafetter, där världens bästa orienteringsklubb ska koras.

ABBA the Museum är ett museum över musikgruppen Abba och är huvudattraktionen i Swedish Music Hall of Fame på Djurgården i Stockholm. Museet öppnade den 7 maj 2013.

En internationell fotbollscup/fotbollsturnering i Västerås

Asics Stockholm Marathon är föregångstävlingen inom svensk löpning. Loppet startade redan 1979 och tillhör nu världens största och mest uppskattade maratonlopp. Arrangemanget direktsänds i TV4 och lockar ut omkring 100 000 på gatorna varje år.

Svenska Badmintonförbundet bildades 9 april 1936 och är sedan 1937 anslutet till det internationella förbundet Badminton World Federation (BWF), sedan 1942 till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) och sedan 1967 till europeiska förbundet Badminton Europe Confederation (BEC).

Vi bekämpar barncancer och ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver. Vår vision är att utrota barncancer.

Blodomloppet startade 1993 i Stockholm och Göteborg men finns i dag på 14 orter runt om i landet. Målet är 100 000 deltagare som går, joggar eller springer och många fler nya blodgivare.

Breeders’ Crown är ett internationellt travkoncept som kom till Sverige 1991. Förebilden är hämtad från USA.

BRIS verkar som en länk mellan barn, vuxna och samhälle. Kärnan i BRIS verksamhet är BRIS 116 111, BRIS-mejlen och BRIS-chatten dit barn och ungdomar upp till 18 år anonymt och kostnadsfritt kan vända sig när de behöver stöd från en vuxen.

Kunder

Drottningholms Slottsteater är ett av våra mest spännande kulturarv. Vi bjuder på nya produktioner av 16- och 1700-talsopera i en världsunik historisk miljö.

Elitloppet är ett av världens mest renommerade travlopp som avgörs den sista söndagen i maj på Solvalla. 16 av världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i två försök och en final, båda över sprinterdistansen 1609 meter.

Damtennisturnering som ingår i WTA-touren - världens största professionella tour inom damidrotten.

Eventdagarna är ett heltäckande branschforum inom Event Marketing, sponsring och möten. Arrangeras 15-16 september 2010, på Svenska Mässan i Göteborg.

Utställare är företag verksamma inom eventkonsultation, lokaler som hotell och evenemangshallar, mat och dryck, teknik, resor och transporter, underhållning, kringarrangemang och sponsring.

Besöksmålgrupp är event-, sponsring-, och mötesköpare, -strateger och -planerare från företag, kommuner och landsting.

Eventdagarna marknadsförs bl a genom direktinbjudan till utvalda målgrupper, telemarketing kampanjer, annonsering i fack-, dagspress, PR-aktiviteter, pressbearbetning, fribiljetter till utställande företag, tema-aktiviteter, websida, samarbete med fackpress och branschråd,

Arrangör är Peterson & Heijel event & fairs AB, Rosenbergsgatan 6, 440 30 Marstrand (tel: 031-301 05 90)

Got Event värvar och genomför förstklassiga evenemang på Ullevi och Scandinavium samt erbjuder friskvård och rekreation på Valhallabadet.

Vi genomför fler än 200 evenemang varje år, vilket gör Göteborg till en attraktiv stad att bo, verka och leva i. Drygt 1 miljon människor besöker årligen någon av våra arenor.

Vi bedriver ett aktivt miljöarbete och är miljödiplomerade.

Bolaget har 150 medarbetare, omsättningen är cirka 120 miljoner kronor och vi ägs av Göteborgs stad.

Gyllene Hjulet är sponsrings- och eventbranschens egen hedersutmärkelse, och delas ut årligen av Sponsrings & Eventföreningen. Sju priser delas ut i olika kategorier till företag som på ett kreativt och effektivt sätt utnyttjat sponsring och/eller event, både i extern och intern kommunikation, för att nå de marknadsmässiga målen.

Syftet med tävlingen är att lyfta fram Sveriges bästa sponsrings- och eventprojekt som effektiva marknadsföringskanaler. Viktigt är att användningen av dessa kanaler är väl planerad och väl integrerad i företagens samlade marknadsföring. Viktigt är också att aktiviteterna är utformade efter företagens kommunikationsmål och utifrån tilltänkta målgrupper. Perioden för att skicka in tävlingsbidrag ligger normalt mellan november - januari, och själva galan med prisutdelning äger vanligtvis rum i slutet av mars.

2009 års prisutdelning och gala gick av stapeln 24 mars på Factory, Nacka Strand. För mer information om tävlingskategorier, jury, bedömningskriterier samt årets vinnare.

Göteborg Music Festival är en av Nordens största evenemang för blåsorkestrar. Festivalen arrangeras vecka 26 varje år i Göteborg och årligen deltar ett 40-tal blåsorkestrar.

GöteborgsVarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av Friidrottens Hus.

AHF HockeyAllsvenskan AB, i dagligt tal HockeyAllsvenskan, ägs av de 14 allsvenska hockeyklubbarna. HockeyAllsvenskans kärnvärden är Öppen – Passion - Äkta – Hållbar – Utmanande… en liga med fartfylld och underhållande ishockey där morgondagens stjärnor utvecklas.

human event arbetar med att initiera, utveckla och kommersialisera evenemang.

Årlig sponsringskonferens i Chicago som arrangeras den 8-11 mars 2009.

I över 40 år har Stockholm Open varit ett årligt återkommande evenemang för alla tennisintresserade.

Jamtli, länsmuseet i Östersund, har utnämnts till Årets museum 2013. Museet belönas för sin ständiga förnyelse och har genom nyskapande metoder blivit en motor för regionen och en inspirationskälla för museerna i stort.

Kirunafestivalen är Skandinaviens nordligaste festival och genomförs för 10:e året i rad. 2007 lockade festivalen 70 000 besökare.

Kocklandslaget är en del av Svenska Kockars Förening och vårt uppdrag är att fortsätta utvecklingen av det unika svenska köket, såväl som den internationella tävlingsgastronomin.

Korpen är ett riksförbund uppbyggt av hundratals lokala föreningar där all aktivitet sker.

Lilla Världscupen är en tävling för Sveriges alla ungdomar 11–14 år. Här kan du tävla och utmana dina jämnåriga kompisar i ditt eget distrikt, region och landsdel.

Liseberg är Nordens största nöjespark, belägen i stadsdelen Heden i Göteborg. Parken drivs som ett aktiebolag, helägt av Göteborgs kommun.

Världens största seglingsserie för damer med final i Lysekil.

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Två konserter i Sverige under Madonnas Sticky & Sweet Tour.

Malmö Games är en friidrottstävling i internationell världsklass med Malmö Allmänna Idrottsförening (MAI) och den nybildade stiftelsen Malmö Athletic International som arrangörer.

Kunder

Mediaedge:cia är den första globala byrån för kommunikationsplanering och implementering.

Vi jobbar med att skapa ett aktivt engagemang mellan konsumenter och våra kunders varumärken, vilket leder till relevant kännedom, djupare relationer och ökad försäljning.

Våra tjänster omfattar konsumentkännedom och ROI, kommunikationsplanering, mediaplanering och -köp, interaktiv kommunikation (digital, direkt, sök), konsultation kring sponsring och events samt branded content och underhållningsmarknadsföring.

Våra 4,000 begåvade och motiverade medarbetare arbetar med lokala, regionala och globala kunder från våra 199 kontor i 79 länder.

Vi är en av grundarna av GroupM, WPP´s styrföretag för medieinvesteringar.


Kontaktuppgifter:
Birger Jarlsgatan 50
114 85 Stockholm
Tel: 08-463 1500

Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar med mentorskap för ungdomar. Vi tycker att alla ungdomar i Sverige förtjänar en egen mentor, oavsett om de är glada, ledsna, uttråkade, aktiva eller får A eller F på proven.

MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDags mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa.

Nordea Masters är en del av European Tour och en tävling som lockar närmare hundratusen besökare. Av tourens ca 50 tävlingar är Nordea Masters en av de publikmässigt största.

År 1731 bildades Svenska Ostindiska Companiet (SOIC), ett av Sveriges mest framgångsrika varumärken någonsin. Företaget bedrev handel med Kina fram till år 1813. Sammanlagt genomförde handelskompaniet 132 expeditioner med 37 skepp. 1993 grundades SOIC på nytt. För att återuppliva, förvalta, bruka och vidareutveckla svensk skeppsbyggnadskonst och sjömanskap. Kunskaper som annars riskeras att gå förlorade. Men framför allt för att låta skeppet göra expeditioner till fjärran länder och vara en relationsskapande dörröppnare för svenskt näringsliv och svensk kultur i världen.

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsturnerning för ungdomar och en av Sveriges största årligen återkommande evenemang.

Rally Sweden ingår i WRC ("rally-VM") som det enda renodlade vinterrallyt.

Ramboll Stockholm Halvmarathon är höstens största halvmara i Sverige och samlar numera över 12 000 deltagare. Loppet har sitt tävlingscentrum i Kungsträdgården och i samband med arrangemanget arrangeras där Stockholm Halvmarathon Expo och det bjuds på underhållning från scenen. Banan är flack, har mycket vattenkontakt och löparna passerar bl.a. Stadshuset, Operan, Rosenbad, Riksdagen och Slottet. I takt med att loppet vuxit har publikintresset ökat och på sikt ska det bli höstens svar på vårens Stockholm Marathon i termer av folkfest.

RBU är en ideell familjeorganisation som arbetar för ett rättvist samhälle och utvecklande liv för barn och unga med rörelsehinder. Barn med rörelsehinder är i första hand barn. Alla barn ska ha rätt att få vara med.

Riksteatern är en folkrörelse som arrangerar och främjar scenkonst och som äger en teater; en turnerande nationalscen för alla.

Siesta! ären tre dagar långmusikfestival som arrangerades första gången 2003.

Skansen är en djurpark och ett friluftsmuseum på Djurgården i Stockholm, grundat 1891 av Artur Hazelius.

 

Skara Sommarland är en nöjespark i Axvall, 8 km öster om Skara. Den ingår sedan 2001 i Parks & Resorts Scandinavia AB.

Branschexklusiva partnerskap på SkiStars alpina skiddestinationer.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden. Sveriges Television (SVT) är sändande bolag.

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning.

Sponsrings & Eventsverige är en intresseorganisation som arbetar för ett seriöst och professionellt användande av sponsring och event. Föreningen startades 1986 och är idag den ledande svenska organisationen inom området. Bland medlemmarna finns ett stort urval av företag, säljande parter samt konsulter och producenter som arbetar med disciplinerna sponsring och event.

Årlig stadsfestival i Skellefteå.

Skandinaviens snabbaste affärsplattform.

Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan, samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare.

Stockholm Mini Marathon (Minimaran) är barnens egen löparfest som avgörs dagen efter Stockholm Marathon. Loppet är öppet för alla barn och ungdomar 5-17 år gamla och 2009 deltog hela 7 400 personer. Starten sker på Östermalms IP och målgången på anrika Stockholms Stadion. Distanserna varierar med åldern men alla är självklart vinnare och får fina medaljer och presenter från våra partners.

Stockholms Stadsmissions ändamål:
Stockholms Stadsmission är en ideell förening, som har till ändamål att utifrån en kristen grundsyn utöva social hjälpverksamhet bland ensamma och utslagna, för äldre och sjuka samt verka för barns och ungdomars vård, utbildning och fostran.

Stockholm Film Festival är en årligt återkommande filmfestival i Stockholm. Festivalen drivs av en ideell organisation med samma namn med stöd av Stockholms läns landsting, Stockholms stad och Svenska filminstitutet.

Idrottens miljöorganisation

Svensk Handboll - av sportsliga skäl

Handboll är Sveriges tredje populäraste lagidrott med en total intressemålgrupp på 1,8 miljoner människor (över 15 år).

Svenska Skidskytteförbundet (SSSF) har genom sitt medlemskap i Riksidrottsförbundet det ideella uppdraget att verka för och utveckla skidskyttesporten. Elitsatsningen har dessutom stöd från Sveriges Olympiska Kommitte.

Skolidrottsföreningen (skol-IF) är barn och ungdomars egen förening. Här idrottar de på sina egna villkor i anslutning till skoldagen.

Sveriges Akademiska Idrottsförbund är till för dig som studerar på högskola, universitet eller folkhögskola och gillar idrott. Vi har en bred verksamhet inom olika områden, och finns som resurs för såväl våra medlemsföreningar som för enskilda studentidrottare.

Paralympics är handikappidrottens motsvarighet till de Olympiska spelen och hålls i anslutning till dessa.

Sweden Rock Festival startade under namnet Sommarfestivalen i Olofström redan 1992. Det är Sveriges största musikfestival med 35 200 deltagare 2009.

Lidingöloppet startade 1965. Sedan 1982 finns Lidingöloppet med i "Guinness book of records" som världen största terränglöpningstävling. Varje år deltar nära 40 000 löpare från 25 länder, allt från världsstjärnor som Mustafa Mohamed till vanliga motionslöpare.

Sveriges största idrottstävling för kvinnor sedan 1984.

Tjur Ruset är årets tuffaste terränglopp. Här sätts din styrka och uthållighet på prov. Distansen är c:a 10 km. Banan går upp och ned för bergsknallar, genom vattendrag och sankmarker, över stock och sten. Loppets popularitet har ökat rejält de senaste åren och 2009 var hela 4500 löpare anmälda. Tjur Ruset går i mitten av oktober och det är garanterat ingen som kommer torrskodd och pigg till mållinjen.

TOUGH VIKING är nordens största och brutalaste Obstacle Race och består av hårda, blöta och utmanande kilometrar fyllda med massor av brutalt stora hinder designade av specialister inom Kustjägarkompaniet. Hindren är konstruerade för att ge deltagarna maximal utmaning och utgörs av bland annat eld, is, el, taggtråd, lera, vass, armgång och amerikanska fotbollslag.

 Mitt i centrala Göteborg, granne med Svenska Mässan och Liseberg, ligger Nordens största Science Center. På Universeum bjuds besökarna på unika upplevelser och aktiviteter i såväl utmanande experimentella utställningar som djur och natur. En vandring genom husets alla avdelningar är en promenad på mer än tre kilometer. Genom att involvera alla sinnen väcks besökarens nyfikenhet. Känn, se, hör och pröva! Ambitionen är att skapa sammanhang och visa hur människa, natur, samhälle, teknik och miljö hänger ihop.

 

Upplevelseinstitutet arbetar primärt med analys av sponsring och evenemang.

Sponsring är kommunikation genom människors intressen. Sponsring har förmågan att skapa en starkare relation mellan ett varumärke och målgruppen, det är därför sponsring och events växer snabbare än alla andra mediekanaler förutom Internet.

Att sponsringen växer skapar också ett ökat behov av kunskap om dess inneboende mekanismer. Vi kan idag dokumentera att kopplingen mellan varumärke och objekt är en grundläggande förutsättning för att uppnå effekt. Vi vet också att passiv exponering endast kan ge reklameffekter såsom erinran, ToM och i bästa fall viss associationsöverföring. För att uppnå sponsoreffekter såsom stärkt preference och ökad köpintention krävs en medveten aktivering av sponsorskapet. För att lyckas med sponsring måste sponsorerna i samarbete med rättighetsinnehavarna förstå målgruppen och deras unika relation till objektet vare sig det gäller favoritlaget, Dramaten eller familjeäventyret på Kolmården.

Genom validerade researchmodeller hjälper Upplevelseinstitutet branschen att förstå:

1. vilka varumärken och objekt som passar ihop
2. hur aktiveringen ska kommuniceras
3. på vilket sätt sponsring och events bör utvärderas

Vasaloppet är det äldsta, det längsta och det största långloppet i världen.

Vi-skogen började som ett trädplanteringsprojekt 1983. Sten Lundgren, journalist på tidningen Vi, satte den första plantan i West Pokot i Kenya. Under åren har arbetet utvecklats och nu jobbar Vi-skogen i huvudsak med metoden agroforestry, där träd och grödor planteras tillsammans.

Vår Ruset är Sveriges och en av världens största serie av motionslopp för kvinnor. Det arrangeras 18 lopp i 17 städer under maj/juni varje år. Totalt deltar mellan 140-150 000 kvinnor årligen och den absoluta merparten är med i de 6-mannalag som får picknick efter genomfört lopp. Sträckan är 5 km och det sker ingen tidtagning och banan går alltid i natursköna områden. Vid varje lopp byggs en sponsorby upp där samarbetspartners och deltagare möts i en härlig atmosfär.

Världsnaturfonden WWF i korthet WWF, World Wide Fund for Nature, är en helt oberoende och partipolitiskt obunden naturvårdsorganisation som bildades 1961. Syftet med verksamheten är att bedriva naturvårdsarbete där akuta eller långsiktiga åtgärder är nödvändiga för att bevara utrotningshotade växt- och djurarter eller hela naturtyper.

Vätternrundan är ett ca 300 kilometer långt cykellopp för motionärer som äger rum helgen före midsommar varje år. Loppet börjar och slutar i Motala och går medurs runt sjön Vättern.

Åhus Beachhandboll festival är Europas största Beachhandbollsfestival som lockar drygt 1 000 lag samt över 50 000 deltagare och besökare.

Tävlingen Årets Kock startades 1983 av de svenska mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och med stöd av Tore Wretman.

"Ranked as one of the toughest endurance races in the world"
CNN.com - December 2012

Results 1 - 2789 of 2789