• Media

  8 JUNI, 2010

  Nya Affärer drar igång med tre huvudsponsorer

  När nyhetssiten Nya Affärer lanseras har man knutit tre partners till sig i forn av SEB, mobiloperatören 3 och UC.

  Sponsorerna delar enligt Nya Affärer samma tanke om att fler entreprenörer är bra för Sverige, men som också har kunskap om entreprenörsskap och värdefulla kontakter och nätverk.

  Läs mer...
 • Media

  11 MAJ, 2010

  Köper EM-rättigheter

  TV4-Gruppen köper de danska och norska rättigheterna för fotbolls-EM.

  Läs mer...
 • Media

  4 MAJ, 2010

  Masters sänds i SVT

  Nordea Scandinavian Masters spelas 22-25 juli på Bro Hof. Den som inte är på plats kan se tävlingen i Sveriges Television. SVT har skrivit ett fyraårskontrakt.

  I sommar är det urpremiär för Nordea Scandinavian Masters på Bro Hof Slott Golf Club. Den svenska European Tour-tävlingen arrangeras 22-25 juli och på torsdagen blev det klart att evenemanget kommer att direktsändas i Sveriges Television. SVT har säkrat sändningsrättigheterna för de fyra kommande åren.

  Läs mer...
 • Media

  12 APRIL, 2010

  Superettan lanserar en webbportal

  Inför seriestarten av Superettan lanserades superettan.se - en webbportal med syfte att stärka varumärket Superettan och driva publik till arenorna.

  Bakom satsningen står klubbarna och Föreningen Svensk Elitfotboll, (SEF).

  Läs mer...
 • Media

  30 MARS, 2010

  Idrott med höga tittarsiffror

  Den amerikanska sport och affärstidningen Sports Pro har gjort en genomgång av vilka idrottshändelser som drog mest tv-tittare i världen 2009.

  Läs mer...
 • Media

  29 MARS, 2010

  Storsatsning på Bundesliga

  10 april lanseras Eurosport 2 fullt ut som en svensk kanal. Den nya kanalen kommer direkt från start att nå ut till en halv miljon hushåll.

  Eurosport 2 har distribuerats i Sverige sedan 2005 men fram till nu har den engelska versionen av kanalen sänts.

  Läs mer...
 • Media

  23 MARS, 2010

  Vinterstudion fortsätter

  Publiken kan fortsätta att följa de svenska skidstjärnorna i SVT:s populära program Vinterstudion.

  Läs mer...
 • Media

  3 MARS, 2010

  OS en tittarsuccé – också

  Hela 84 procent vilket motsvarar 7,5 miljoner svenskar såg minst en av SVT:s sändningar från OS i Vancouver.

  SVT blev den stora vinnaren under februari, med sändningarna från OS i Vancouver och Melodifestivalen. Tv-tittandet i februari är det högsta sedan mätningarna startade 1994. SVT1 är månadens största kanal med 31,9 procent av tittartiden medan TV4 hade 14,9 procent.

  Läs mer...
 • Media

  26 FEBR, 2010

  OS skapar tittarrekord på svt.se

  SVT:s webb har de senaste veckorna slagit mängder med rekord, mycket tack vare vinter-OS och Melodifestivalen.

  Förra veckan hade svt.se 2,7 miljoner unika besökare, vilket är den högsta siffran någonsin och gör SVT till näst största mediesajt i Sverige*. Även SVT Play slår rekord och förra veckan startade 1,6 miljoner unika besökare 16 miljoner program och klipp. Därmed var SVT Play största svenska webb-tv-tjänst den gångna veckan**.

  Läs mer...
 • Media

  16 FEBR, 2010

  SVT ökar bevakningen av Vasaloppet

  Den 86:e upplagan av Vasaloppet närmar sig och SVT storsatsar för att ge tittarna den maximala upplevelsen. Både SVT1 och Kunskapskanalen direktsänder tävlingen söndag 7 mars.

  Dessutom livestreamas sändningarna i SVT Play där man även kan se samtliga deltagares målgångar. Vinterstudion laddar upp med sändningar från Sälen redan dagen före loppet.

   

  Läs mer...
 • Media

  26 JAN, 2010

  SVT sänder finalen av Årets Kock

  När sex av Sveriges bästa kockar på torsdag upp om titeln Årets Kock 2010 så visas kampen i SVT.

  På finalkvällen torsdagen den 28 januari sänder SVT1 ett en timme långt sammandrag från tävlingen, varvat med personportätt på alla finalister. Programledare är tv-sportankaret Yvette Hermundstad, tv-kocken Niklas Ekstedt och Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

  Läs mer...
 • Media

  12 JAN, 2010

  Nytt tv-avtal klart

  I dagarna har svensk kfotboll skrivit ett nytt tv-avtal för perioden 2011-2015, köpare är liksom tidigare det schweiziska tv-bolaget Kentaro.

  Det nya avtalet är uppdelat i tre delar, ett för Svenska Fotbollförbundet (SvFF), ett för Svensk Elitfotboll (SEF) samt ett för Elitföreningen Damfotboll (EFD), där parterna förhandlat var för sig men inväntat varandras arbete.

  Läs mer...
 • Media

  12 JAN, 2010

  Bandyn slår rekord

  Den TV-sända matchen i söndags mellan Västerås och Sirius på SVT hade en snittsiffra på 462 000 tittare.

  Läs mer...
 • Media

  14 DEC, 2009

  Rally-VM på Viasat

  Viasat har köpt de nordisk asändningsrättigheterna till rally-VM (WRC) för de kommande tre åren.

  Tävlingarna kommer att sändas i Sverige och Norge Viasat Motor och Danmark på TV2 Sport. Första tävlingen blir Svenska Rallyt 12-14 februari.

  Läs mer...
 • Media

  26 NOV, 2009

  SVT:s sponsring begränsas

  Riksdagen har i stort antagit regeringens kontroversiella proposition om att begränsa public services utrymme för sponsring.

  Läs mer...
 • Media

  17 NOV, 2009

  SVT24 sänder Italien-Sverige

  Nu är det klart att SVT sänder Erik Hamréns debut som förbundskapten när Sverige möter Italien i Cesena nu på onsdag. Matchen sänds i SVT24.

  - En ny förbundskapten startar en ny resa med svenska landslaget och vi är glada över att kunna erbjuda vår publik den debutmatchen, säger Albert Svanberg, sportchef på SVT.

  Normalt sett äger inte Svenska Fotbollförbundet några rättigheter på bortaplan, men vid förhandlingarna runt den här något sent påkomna landskampen, lyckades SvFF få hand om tv-rättigheterna.

  - Det är väldigt bra att den svenska publiken kan se matchen och därmed följa Erik Hamréns första landskamp. Vår högsta prioritet var att få den tv-sänd i en kanal som kan ses av många och vi är mycket nöjda med att landskamper nu sänds i SVT24, säger SvFF.s generalsekreterare Sune Hellströmer.

  Matchen mot de regerande världsmästarna startar kl 20.50 och spelas på Dino Manuzzi Stadium i Cesena.

  Sändningen från Cesena kommer att börja 20.30 och kommenteras av Chris Härenstam och expertkommentator Glenn Strömberg.

 • Media

  19 OKT, 2009

  Bandy snart i en TV nära dig

  I vinter kommer rekordmånga bandymatcher att direktsändas i TV tack vare avtal med TV4 ochh SVT.
   
  - TV4 Sport gör en storsatsning på bandyns elitserie och sänder 13 matcher kommande säsong, säger bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin till svenskbandy.se.
   
  Det är sedan tidigare klart att SVT kommer att visa 18 matcher. Totalt kommer mellan 30 och 35 matcher att direktsändas i tv under säsongen. TV4 Sport kommer att sända bandy på fredagskvällar. Sändningarna inleds med matchen mellan Sandviken och Edsbyn den 30 oktober.
   
  - Bandy är en klassisk svensk vinterföreteelse, som i hög grad bidrar till att stärka vår satsning på populära svenska sporter, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen och vd TV4 Sport.
   
  Programledare för TV4 Sports bandysändningar är Marika Eriksson, expert förre förbundskaptenen Anders Jakobsson och kommentator Peter Backe.
   
  SVT startar sina sändningar på annandagen och visar sedan ytterligare fyra elitseriematcher. Därefter hårdbevakar SVT SM-slutspelet precis som förra säsongen.

 • Media

  13 OKT, 2009

  TV4 sänder fem VM-matcher

  TV4 kommer att sända totalt fem matcher från VM i Västerås där Sverige på hemmaplan jagar ett nytt guld.
   
  Förutom den tidigare annonserade gruppspelsmatchen mellan Sverige och Tjeckien kommer nu semifinaler samt brons- och finalmatch att visas.
   
  Om Sverige tar sig till final kommer matchen att sändas i TV4, annars kommer den likt övriga VM-matcher att sändas i TV4 Sport.
   
  - Svenska Innebandyförbundet har gått in och sett till att svenska matcher blir televiserade, säger Jonas Carlberg, marknads- och informationschef på Svenska Innebandyförbundet.
   
  - Vi vill fortsätta bygga daminnebandyn och skapa mer fokus kring densamma, inte minst ur ett likabehandlingsperspektiv.
   
  Patric Skoglund har tidigare under hösten kommenterat matcher i Svenska Superligan och han kommer också att kommentera i VM.
   
  - Det ska bli fantasiskt roligt, berättar Patric.
   
  - När vi åkte över till VM i Tjeckien ifjol så var man ordentligt taggad och man hade höga förväntningar, och det tycker jag alltid att man har när landslaget spelar, oavsett vad det handlar om. Så tror jag det blir under VM i Västerås också.
   
  Förutom VM-matcherna är ytterligare två SSL-matcher spikade för TV-sändning i TV4 Sport och det handlar om Dalen mot Västerås (14/12) samt Falun mot Balrog (21/12).


  Källa: innebandy.se

 • Media

  24 SEPT, 2009

  Alla supergalor på svensk TV

  TV4 och SVT har tillsammans säkrat rättigheterna till ett av friidrottsvärldens mest prestigefyllda evenemang, Diamond League.
   
  I våras meddelade världens främsta friidrottsgalor att man - under IAAF:s överinseende - gått samman i "Diamond League". Då var det tolv galor som hade enats och sedan dess har ytterligare två arrangörer anslutit sig så att serien kommer att omfatta 14 galor.
   
   Idag blev det också klart att alla världens toppgalor de närmaste fem åren (2010-2014) kommer att visas för den svenska TV-publiken. "Diamond League" har nämligen slutit ett 5-årsavtal med SVT och TV4.
   
  - Friidrott har en given plats i vårt breda sportutbud och Diamond League är den mest prestigefyllda tävlingsserien med de största stjärnorna, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4 som ju i elva år visat Diamond Leagues föregångare Golden League.
   
  - När friidrotten nu skapar ett evenemang där världens största friidrottare, i alla grenar, tävlar om att vara bäst över en hel säsong känns det fantastiskt att vi kan göra den här nya satsningen, säger Albert Svanberg, sportchef hos SVT som traditionellt visat bl a DN Galan, en av medlemmarna i nya Diamond League.
   
  Serien drar igång den 14 maj 2010 i Doha (Qatar) och löper sedan i ungefär tre och en halv månad fram till den 27 augusti då den avslutas i Bryssel (Belgien). Vilka av galorna som kommer av visas av TV4 resp SVT är ännu inte klart.

 • Media

  11 AUG, 2009

  Chelsea är bäst på webben

  Den internationella affärstidningen Sportbusiness har utsett de bästa webbsidorna inom sportindustrin utifrån ett flertal kriterier i sin tävling "The 2009 Ultimate Sports Websites Awards". Bästa webbsidan sett till alla kategorier kan Chelsea FC stoltsera med före tvåan Manchester United .
   
  Inom "The 2009 Ultimate Sports Websites Awards" tävlar webbsidorna i sex olika kategorier enligt bästa:

  1) Innehåll
  2) "Community"
  3) Stil
  4) Intäktsgenerering
  5) Aktivering av partnerskap
  6) Attraktionskraft för nya fans 
   
  Inom varje kategori utnämndes fyra olika vinnare i klasserna; klubb/team, event, förbund/serie samt generisk/portal.
   
  I den kategorin som ligger närmaste sponsring - "bästa aktivering av partnerskap" - blev vinnarna följande:
  Klubb: Manchester United
  Event: London 2012
  Förbund/serie: The Football League
  Generisk/portal: Sky Sports
   
  När det gällde kategorin "Best in Sector" visade sig att följande aktörer hade de bästa webbsidorna:

  Klubb: Chelsea FC
  Förbund/serie: World Rally Championship
  Event: Euro 2008
  Generisk/portal: CricInfo
   
  Och det mest prestigefyllda priset: "Ultimate Sports Website Award" gick alltså till Chelsea FC. Nedan presenteras hela topplistan:
   
  Top 10 - Ultimate Sports Websites 2009
  1 Chelsea
  2 Manchester United
  3 WRC
  4 NBA
  5 Euro 2008
  6 Cricinfo
  7 Sky Sports
  8 Super Bowl
  9 PGA TOUR
  10 Australian Grand Prix

  Här kan du läsa vilka som vann i samtliga kategorier.

 • Media

  13 JULI, 2009

  Handbollen lanserar webb-TV

  HerrElit Handboll (HEH) tar ett stort steg i sin mediastrategi och lanserar en hårdsatsning på webb-TV.
   
  Sedan tidigare är det klart är att  Sveriges Television och TV4 Sport kommande säsonger vardera sänder ett 20-tal matcher från Elitserien, slutspelet och SM-finalerna. Till detta kan adderas matcher i SVT från Champions League (Alingsås HK 2009-10).  Därutöver lanserar nu HEH alltså även en satsning på webb-TV.
   
  HEH har tecknat ett treårsavtal, plus optionsår, med produktionsbolaget LiveWebb TV AB som innebär att samtliga ej TV-sända matcher ska sändas direkt på webb-portalen "Handbollskanalen" på HEH:s hemsida heh.nu.
   
  Redan kommande säsong skall ett 80-tal matcher sändas. Säsongen 2010-11 blir det c:a 120 matcher och säsongen 2011-12 skall samtliga elitseriematcher kunna ses direkt antingen på TV eller på webben. Utöver livesända matcher kommer även redaktionella inslag och krönikor att sändas på "Handbollskanalen". 
   
  - HEH har i och med detta avtal ett av idrottens mest kompletta utbud av mediakanaler.  Vi är glada för detta partnerskap med LiveWebb TV AB som har mångårig erfarenhet av sportproduktioner i  SVT, TV4 samt Kanal 5, säger HEH:s kanslichef Arne Johansson.
   
  Publikundersökningar, bl.a. en nyligen publicerad av analysföretaget Sponsor Insight, utvisar att handbollen står högt i kurs bland mediesportpubliken. Handbollen är efter fotboll och ishockey den klart största lagsporten.
   
  - Det är oerhört positivt att handbollen nu får ökat mediautrymme och att vi får den uppmärksam vi förtjänar. Detta ger oss goda möjligheter att framöver ytterligare kunna stärka handbollens position som en av Sveriges mest populära idrotter, säger Arne Johansson.
   
  Anbudsförfrågan om entreprenadupphandlingen utsändes i februari. Flera aktörer på marknaden visade intresse. Till slut föll valet på LiveWebbTV AB med säte i Alingsås. 
   
  - Skönt att äntligen vara i mål med ett avtal säger Bosse Gunnarsson på LiveWebb TV AB som tillsammans med Arne Johansson på HEH har skött dessa förhandlingar. Vi har haft en bra och konstruktiv dialog med HEH och är mycket glada för förtroendet att få leda mediautvecklingen för handbollen in i denna nya fas. Ett långsiktigt samarbete har inletts som inte bara innebär en ny medieplattform utan även möjligheter för handbollen att bättre kunna kommersialisera sin produkt.

feed-image RSS - Prenumerera på nyheter