• Fakta & statistik

  31 OKT, 2011

  Sharp undersöker känslor hos fans

  Sharp är officiell sponsor till fotbolls-EM nästa sommar och tar därför pulsen på fotbollsfansen.

  Under nästa sommar avgörs Europamästerskapen i fotboll i Ukraina och Polen. Sharp som är officiell sponsor till turneringen väljer därför att undersöka hur passionerade de europeiska fotbollsfansen är.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  26 OKT, 2011

  Kommuner ryter till


  Den senaste tidens arenaboom gör att kommunerna är oeniga med klubbar och förbund.

  Under de senaste tio åren har många arenor byggts i Sverige och flera av landets ledande politiker kräver att arenakraven sänks. Om inte det görs riskerar kommunens område elitidrott att slås i spillror.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  18 OKT, 2011

  Resultat för Sibylla i Robinson

  Reaktionerna efter Sibyllas produktplacering i Robinson överlag positivt.

  I förra veckan kunde tv-tittarna se Robinson-deltagarna äta sig mätta på en Sibylla kiosk ute på deras ö vid Filippinerna. Mediebyrån Mindshare har nu undersökt mottagandet av kanalens första produktplacering.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  11 OKT, 2011

  Fotbollsrättigheter dyrast för tv-bolagen

  Fotbollsrättigheterna står för 79 procent av kostnaderna hos de fem stora europeiska fotbollsnationerna.

  Att sända fotboll för tv-bolagen är dyrt. I Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Italien och Spanien står fotbollen för 79 procent av utgifterna när det gäller sport för tv-bolagen.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  6 OKT, 2011

  Tiger Woods tillbaka på den kommersiella banan

  Efter hans katastrofala fjolår har golfspelaren nu fått sin första stora partner.

  Tiger Woods har haft några tunga år på golfbanan, men framförallt på sidan av banan där stora sponsorer försvunnit. Trots att han trillat ur topp-50 på golfens världsranking och otrohetsskandalen för två år sedan värderas hans varumärke som det högsta i sportvärlden. Nu tecknar golfspelaren avtal med Rolex.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  28 SEPT, 2011

  Marknadschefers dåliga koll på sociala medier

  Undersökning visar att marknadschefer går vilse i sociala medier.

  En undersökning visar att åtta av tio marknadschefer inte har kontroll på hur mycket deras företag satsar på sociala medier och hur kampanjerna genomförs. Nu efterlyser de bättre mätmetoder.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  23 SEPT, 2011

  GöteborgsVarvet störst i världen

  Den populära halvmaran GöteborgsVarvet befäster sin position som världens största halvmaraton.

  GöteborgsVarvet är nu världens största halvmaraton efter att 59 417 löpare anmälde sig till årets upplaga. Den som ligger tvåa på listan är BUPA Great North Run i Newcastle som i år lockade 54 000 deltagare.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  22 SEPT, 2011

  Marknadsundersökning från Åhus Beachhandboll Festival 2011

  Resurs fick i uppdrag av arrangörerna att göra en marknadsundersökning av årets gäster.

  Förra året gjorde undersökningsföretaget Resurs på uppdrag av Region Skåne och Kristianstads Kommun en marknadsundersökning om vad evenemanget Åhus Beachhandboll Festival ger i turistkronor, svaret blev då cirka 45 miljoner kronor. Undersökningsföretaget kom fram till att de största vinnarna var Staten, Region Skåne och Kristianstads Kommun som fick med sig cirka 23 miljoner kronor.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  21 SEPT, 2011

  CykelVasan får höga betyg


  Upplevelsen för årets CykelVasa har överträffat många andra stora evenemang.

  Undersökningsföretaget Rubin Research har på uppdrag av Vasaloppet gjort en undersökning om vad årets deltagare till CykelVasan tyckte om tävlingen. Rubin Research gör många undersökningar hos stora evenemang i Sverige och kan därför konstatera att CykelVasan levererar en upplevelse till sin målgrupp som är bättre än många andra stora evenemang.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  19 SEPT, 2011

  Vill motionera

  Svenska folket vill motionera visar ny undersökning.

  Riksidrottsförbundets (RF) motionsundersökning som genomförts av Statistiska Centralbyrån (SCB) visar att svenskar vill motionera. Det gäller samtliga som är födda i Sverige, Norden eller resten av världen. När undersökningen startades 1998 motionerade 36 procent av Sveriges befolkning minst två gånger i veckan, nu gör 47 procent det.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  15 SEPT, 2011

  Generell nedgång visar undersökning

  Den ekonomiska oron har gjort att medlemmar i Sveriges Annonsörer tror på nedgång i reklaminvesteringar.

  Enligt en undersökning med 120 respondenter tror sju av tio att den egna marknadsbudgeten kommer hålla sig intakt, däremot tror de flesta att det blir en generell nedgång i reklaminvesteringar på den svenska marknaden framöver. Undersökningen har genomförts på medlemmar i Sveriges Annonsörer.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  19 AUG, 2011

  Ungdomar städar hellre

  En undersökning visar att ungdomar hellre städar en strand än säljer korv för att samla in pengar till sin förening.

  Städa Sverige kommer tillsammans med Coca-Cola att för andra gången genomföra sin landsomfattande Strandstädning med hjälp av tusentals ungdomar i 100-tals idrottsklubbar. Mellan maj och augusti ska sammanlagt 300 badstränder städas från Haparanda i norr till Ystad i söder.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  18 AUG, 2011

  Summering av fotbolls-VM

  Nu kommer siffror från förra årets VM-slutspel i Sydafrika.

  För drygt ett år sedan avslutades fotbolls-VM och nu har Grant Thornton Sydafrika summerat effekterna av evenemanget. De två största nyheterna är inte helt oväntat att den omdiskuterade vuvuzelan fick en gigantisk försäljningsframgång samt att nyhetstrafiken på internet slog stort rekord.

  Efter fotbolls-VM har ett nytt ord lagts till i Oxford Dictionary of English, det är vuvuzela som 320 språkvårdare från 60 länder röstade fram som VM:s främsta ord. Hela 800 000 vuvuzelor såldes på plats i Sydafrika och en miljon såldes internationellt. Internetsajten Amazon.com ökade sin försäljning med 1000 %.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  5 JULI, 2011

  Jackpot för Skåne

  Tack vare succén i handbolls-VM får Region Skåne mångmiljonbelopp.

   

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  22 JUNI, 2011

  Annual Review Football Finance

  Den europeiska fotbollsmarknaden ökar sin omsättning trots lågkonjunktur.

  Trots den ekonomiska lågkonjunkturen visade säsongen 09/10 på ökade omsättningssiffror för den europeiska fotbollsmarknaden. Totalt ökade den med 4 procent till 16,3 miljarder euro. De fem största ligorna ökade sina intäkter med 5 procent till 8,4 miljarder euro.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  20 JUNI, 2011

  Ansvarfullt företagande

  Unga företagsledare tror på ansvarsfullt företagande.

  Snart sker en större generationsväxling på den svenska arbetsmarknaden och det betyder fler nya och unga företagsledare. En ny undersökning som gjorts visar på att morgondagens företagsledare har ett stort fokus på att agera som ett ansvarsfullt företag.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  15 JUNI, 2011

  Vad driver CSR-aktiviteter?

  Undersökning visar att varumärkesbyggande, allmän opinion och medarbetare är det som driver CSR-aktiviteter.

  Grant Thornton har gjort en undersökning där företaget intervjuat 600 medelstora företag i Sverige om sitt CSR-arbete. Det som framförallt driver CSR-arbete visar sig då vara den allmänna opinionen och varumärkesbyggande där 62 procent ser det som den största drivkraften.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  8 JUNI, 2011

  187 miljoner till Vasaloppskommunerna

  Vasaloppets Vintervecka 2011 genererade 187 miljoner till Vasaloppskommunerna.

  Tillresta deltagare och publik under Vasaloppets Vintervecka 2011 genererade totalt 187 miljoner kronor till de tre Vasaloppskommunerna Malung-Sälen, Mora och Älvdalen. Ökningen jämfört med 2009 är 67 procent.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  2 MAJ, 2011

  Reklaminvesteringar 2010

  Institutet för Reklam- och Mediestatistik (IRM) redovisar svenska företags reklaminvesteringar under 2010.

  2010 var enligt IRM:s redovisning ett bra år då marknaden återhämtat sig från finanskrisen och siffrorna visade på att reklammarknaden ökade med 7,3 % till 62 miljarder SEK.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  1 APRIL, 2011

  Ny intressant undersökning

  Undersökningen Right Trends 2010 visar att de som är aktiva för att förbättra sin kunskap inom sponsring också är de som lyckas.

  Undersökningen Right Trends har genomförts för andra året i rad och bygger på webbintervjuer med 90 rättighetsinnehavare. Bland respondenterna finns många av de största och mest etablerade rättighetsinnehavarna i Sverige. Bruttourvalet är Sveriges större rättighetsinnehavare som återfinns i databasen RättighetsNavigatorn (www.insightnews.se). Namnet Right Trends kommer från engelskans ord för rättighetsinnehavare -right holder.

  Läs mer...
 • Fakta & statistik

  21 MARS, 2011

  Bra siffror

  Handbolls-EM för damer som spelades i december i Danmark och Norge blev en stor publik- och medieframgång.

  Infront Sports & Media rapporterar att totala antalet tv-sändningar uppgick till 966 timmar och den ackumulerade tv-publiken till 335 miljoner tittare. 65 tv- och radiobolag sände till hela 80 länder.

  Läs mer...
feed-image RSS - Prenumerera på nyheter