• Ekonomi

  17 JAN, 2012

  H43 drar ner

  Handbollslag drar sig ur elitserien.

  H43 Lund drar ner på elitverksamheten inför säsongen 2012/2013.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  21 DEC, 2011

  Motorstopp

  Mantorp park-bolag begärt i konkurs.

  Mantorp park motorbana AB har begärt Mantorp park event AB i konkurs.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  29 NOV, 2011

  Got Event räddar Indians

  Got Event lånar ut 20 miljoner kronor till Frölunda HC.

  Konkurshotet är över för Frölunda efter att kommunägda Got Event går in med ett lån på 20 miljoner.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  5 OKT, 2011

  Leksand får mångmiljonbelopp efter nyemission

  Leksands IF har genomgått en nyemission som ger föreningen 8,8 miljoner kronor.

  Ishockeyföreningen Leksands IF har nyligen avslutat sin nyemission. Styrelsen har med stöd av bemyndigande beslutat om nyemission av 438 400 aktier av serie B. Detta ger ett tillskott på 8,8 miljoner kronor till föreningen.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  21 SEPT, 2011

  Manchester United mot börsnotering

  Den engelska storklubben har fått klartecken att bli börsnoterat i Singapore.

  Premier League-laget Manchester United har godkänts för notering på börsen i Singapore. Genom börsnoteringen beräknas klubben dra in en miljard dollar, cirka 6,6 miljarder svenska kronor. Uniteds huvudägare, familjen Glazer, fortsätter kontrollera klubben genom en konstruktion med skilda aktieägare, något som upprör investerare och supporters.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  20 SEPT, 2011

  Oförändrat stöd till idrotten

  Svensk idrott kommer få oförändrat stöd från regeringen de kommande fyra åren.

  De kommande fyra åren kommer idrotten få 1,705 miljarder kronor av regeringen. Det är samma summa som i budgeten från 2011. Av detta stöd kommer 212 miljoner att gå till elitidrotten i Sverige.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  9 SEPT, 2011

  Förlust för Pride

  Pride Festivalen kan inte betala sina räkningar efter ett rejält ekonomiskt bakslag i somras.

  Pride Festivalen i Stockholm blev i somras ett rejält bakslag ekonomiskt. Föreningen Stockholm Pride som arrangerar festivalen har dragit på sig stora skulder och kan idag inte betala sina räkningar.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  6 SEPT, 2011

  Friidrotten får tufft

  Det Svenska Friidrottsförbundet ser ut att gå en tung väg till mötes efter uteblivna framgångar.

  Svenska folket har varit bortskämda med svenska medaljer i friidrott, så även sponsorerna. Efter ännu ett friidrotts-VM utan medaljer ser det Svenska Friidrottsförbundet ut att få det tufft den närmaste tiden ekonomiskt efter att dragningskraften till att få sponsorer minskat avsevärt den senaste tiden.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  2 SEPT, 2011

  Skatteavdrag för gåvor

  Förslag om skatteavdrag för ideella penninggåvor.

  I budgetpropositionen kommer förslag om ett skatteavdrag för penninggåvor till vissa ideella organisationer att införas från 1 januari 2012. Skatteavdraget kommer högst bli 1.500 kronor per år per person. Skattereduktionen kommer att bli 25 procent av gåvans värde och det betyder att det högsta beloppet som kommer att ge skatteavdrag är 6000 kronor.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  27 APRIL, 2011

  Positiva siffror

  Handbolls-VM genererade mångmiljonbelopp tursistekonomiskt.

  HUI Research (f d Turismens Utredningsinstitut) har mätt den turistekonomiska betydelsen för arrangörsstäderna i Handbolls-VM 2011. De städer som stod som arrangörer var Göteborg, Jönköping, Kristianstad, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping och Skövde. Målgruppen för studien var besökare på de matcher som spelades under Handbolls-VM 2011.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  26 APRIL, 2011

  Allsvenskan blöder

  Klubbarna gjorde ett minus på 104,1 miljoner 2010.

  Det är dystra tider i de allsvenska klubbarna i dagsläget visar en ny ekonomisk sammanställning som tagits fram av Svenska Fotbollsförbundet. 

  Läs mer...
 • Ekonomi

  22 FEBR, 2011

  AEG och Hammarby utökar sitt samarbete

  Hammarby Fotbolls delägare AEG, det amerikanska nöjes- och sportföretaget, fortsätter att satsa i klubben. I strävan att Hammarby åter ska bli ett starkt Allsvenskt lag ingår Hammarby Fotboll och AEG ett unikt partnerskap som ger Hammarby förutsättningar för en långsiktig ekonomisk stabilitet ‒ vilket i sin tur gör att klubben kan fokusera helt på den sportsliga utvecklingen.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  15 FEBR, 2011

  Större pengar i potten på Nordea Tour

  När programmet för Nordea Tour damer nu presenteras står det klart: Det blir en ökning av prissumman på touren totalt med 705 000 kronor, till 8,5 miljoner kronor! På damernas tour blir det dessutom fem nya tävlingar och Let´s Dance Tina Thörner som föreläsare.

  Prispengarna på damernas tour ökar med 200 000 kronor, till totalt över tre miljoner kronor. Lägg därtill ökningen på herrarnas tour med en halv miljon kronor till nästan 5,5 miljoner kronor, så blir alltså den totala prissumman för 2011 hela 8,5 miljoner kronor: En ökning med cirka tio procent från 2010!

  Läs mer...
 • Ekonomi

  28 OKT, 2009

  Vasaloppets vinst går tillbaka till idrotten

  Trots lågkonjunkturen går Vasaloppet mycket bra med stort intresse från både deltagare och sponsorer. Något som direkt gynnar idrottsrörelsen och även utvecklingen av Vasaloppets fortsatta verksamhet.

  Vasaloppets omsättning 2008-09 var drygt 64 miljoner kronoroch rörelseresultatet blev 9 180 000 kronor. Siffror som gör att Vasaloppet nu kan bidra till idrottsrörelsens fortsatta utveckling genom utdelning till ägarklubbarna IFK Mora Idrottsallians och Sälens IF elitverksamhet, ersättning till de föreningar och funktionärer som är engagerade under Vasaloppsarrangemangen och sist - men inte minst - en licensavgift till Svenska Skidförbundet som fördelas vidare till alla skiddistrikt i Sverige till gagn för både alpin- och längdskidåkning.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  5 MAJ, 2009

  Allsvenskans ekonomi 2008

  De allsvenska föreningarna omsatte en dryg miljard kronor 2008. Malmö FF är fortfarande rikast och Halmstads BK visade största vinsten.

  Svenska Fotbollförbundet har kartlagt det ekonomiska utfallet i de allsvenska klubbarnas för år 2008. Kartläggningen bygger på uppgifter inrapporterade av de allsvenska klubbarna samt deras årsredovisningar.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  28 APRIL, 2009

  Redhawks klarade krisen

  Malmö Redhawks säger att föreningen genomgått och klarat av den företagsrekonstruktion som pågått under ett par månaders tid.

  Malmö Redhawks ordförande Christian Rasmusson berättade under ett möte med aktieägare, sponsorer och press att Malmö Redhawks har klarat av den rekonstruktion som föreningen genomgått, att manhar slutit ett arenaavtal med Parkfast AB och elitlicensen ska vara räddad.

  Läs mer...
 • Ekonomi

  13 NOV, 2008

  Merchandising för 6 miljarder

  Tillsammans omsätter fotbollsklubbarna i de sex största ligorna årligen 6,27 miljarder kronor i merchandising enligt en rapport från Sport+Markt och PR Marketing.

  Rapporten "European Football Merchandising Report" är framtagen för första gången och kartlägger alla 116 klubbarna i de sex största ligorna; Frankrike, Italien, England, Tyskland, Spanien och Holland. Intäkterna från merchandising uppgår sammanlagt till 615 miljoner Euro (6,27 miljarder kronor), vilket ger ett snitt på 5,3 miljoner (54 Mkr) per klubb.

  .

  Läs mer...
 • Ekonomi

  7 OKT, 2008

  O-Ringen drog in 205 miljoner kronor

  O-Ringen Dalarna 2008 kan nu summera den turistekonomiska omsättningen till hela 205 miljoner kronor, en ökning från 83 miljoner kronor 2006.

  En undersökning gjord av Rubin Research har direkt efter arrangemanget mätt deltagarnas konsumtion av boende, mat och nöjen. Resultatet visar att 205 miljoner kronor konsumerats, varav cirka 80 miljoner kronor kommer från utlandet.
  .

  Läs mer...
 • Ekonomi

  16 APRIL, 2008

  Drygt 5,2 miljarder kronor i vinst

  Svenska Spel kunde på sin bolagsstämma i Visby redovisa sitt bästa resultat hittills.

  Svenska Spels samtliga affärsområden ökade under 2007. Totalt uppgick vinsten till blev 5 247 (4 807) miljoner kronor. Resultatförbättringen jämfört med föregående år blev 9,2 procent eller 440 miljoner kronor.
  .

  Läs mer...
 • Ekonomi

  10 MARS, 2008

  Positiva arrangörer efter O-Ringen

  Vid Östergötlands orienteringsförbunds årsmöte presenterades slutrapporten för O-Ringen 2007. Evenemanget omsatte 18 miljoner kronor och överskottet blev fem miljoner att fördela mellan arrangörsklubbarna.

  - Det har varit en lång och rolig resa som nu är över. Jag kan inte beskriva tävlingen på annat sätt än att det blev en succé både sportsligt och som helhetsupplevelse, inte minst tack vare Mjölby kommuns och Mjölbybornas positiva engagemang, samt ett helhjärtat engagemang från våra funktionärers sida, säger Kjell Holmström, generalsekreterare för O-Ringen 2007, i en kommentar.
  .

  Läs mer...
 • Ekonomi

  18 FEBR, 2008

  Stora pengar i fotbolls-Europa

  Pengar från sponsring, TV-rättigheter och biljetter ökar till nya rekordnivåer för de stora europeiska fotbollsklubbarna.

  Den 14 februari släpptes Deloittes årliga ekonomiska genomgång av Europas toppfotbollsklubbar. Rapporten anses av många som en av de mest aktuella och pålitliga analyserna av klubbarnas finansiella läge.
  .

  Läs mer...
feed-image RSS - Prenumerera på nyheter