• Debatt

  31 MARS, 2011

  Sponsring gör kulturen friare

  Diskussionen om kultursponsring får inte stanna vid hur lätt eller svårt det är för företag och privatpersoner att donera pengar.

  Sponsring handlar om att utveckla kreativa och intresseväckande partnerskap, skriver Maria Guggenberger, vd för Sponsrings & Eventföreningen, i en debattartikel på SvD.

  Läs mer...
 • Debatt

  9 MARS, 2011

  Konkurrensverket hotar den sammanhållna idrotten

  Ska Konkurrensverket tvinga idrottsrörelsens förbund och föreningar att ändra sin struktur och undergräva hela sin verksamhetsidé? Risken finns sedan en privat arrangör av bilsporttävlingar anmält Svenska Bilsportförbundet (SBF) för att ha brutit mot konkurrenslagen. Om anmälaren får rätt riskerar fallet att bli prejudicerande för hela svensk idrott, och rasera såväl tävlingsverksamheten som det ideella engagemanget.

  Idag träffar Riksidrottsförbundet och SBF Konkurrensverket för en sista diskussion innan verket tar sitt beslut.

  Läs mer...
 • Debatt

  19 OKT, 2009

  "Möjligheten för alla barn att idrotta tillhör snart historien"

  Sponsringskonsulten Mikael Strömbäck skriver ett debattinlägg som tar upp den aktuella frågan om det finns förutsättningar för alla barn och ungdomar att idrotta eller om det är föräldrarnas plånböcker som styr.

  MÖJLIGHETEN FÖR ALLA BARN/UNGDOMAR ATT DELTA I FÖRENINGSLIVET/IDROTTEN TILLHÖR SNART VÅR HISTORIA OM VI INTE AGERAR


  Föreningslivets och idrottens samhällsbetydelse är känd sedan länge. Det utvecklar, utmanar och låter våra barn och ungdomar ta ansvar och respektera sig själva och sina kamrater.  Min känsla är att utvecklingen går åt fel håll och vi skapar ett utanförskap där idrottens grund glöms bort - att alla som vill ska kunna delta.

  Läs mer...
 • Debatt

  1 NOV, 2006

  Tyck till om du har åsikter!

  Insight News vill uppmuntra till en konstruktiv debatt om utvecklingen av evenemang- och sponsringsbranschen. Kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du har åsikter som du vill framföra. Det kan vara saker som är bra, dåliga eller som kan bli bättre. Här är det högt i tak!

  .

  Läs mer...
feed-image RSS - Prenumerera på nyheter